Google+

NEHÉZSÉG, VAGY MEGOLDÁS?

Mindennapi nyűgjeinket a hozzáállásunk tesz ténylegesen betegséggé, kórrá, vagy akár különlegességgé, olyan sajátsággá, amellyel kivételes életet tudunk élni. Testünk folyamatosan jeleket küld nekünk, melyeket hasznos, ha tudunk olvasni, de még jobb, ha a tünetek megjelenése előtt teszünk a megelőzésért. Az esetlegesen kialakuló rendellenességeket azonban kifejezetten nem ajánlott sorsukra hagyni, elhanyagolni, különben következményekkel kell számolnunk! A rehabilitáció, a szövődmények karban és kordában tartása minden életszakaszban fontos – nézzük tehát, milyen főbb megoldási lehetőségek közül válogathatunk!

Diéták

Tovább A diéták az anyagcsere-betegségek kezeléséhez kapcsolódó étrend mellett többek között a betegségmegelőzéssel összefüggő- és a fogyókúrás célú, többnyire kalóriaszegény étrendet is takarják. Vajon melyik ajánlott számunkra?

Gyógyszeres kezelések

Tovább A krónikusnak számító anyagcsere-betegségek ellátása gyakran gyógyszeres terápiával történik, melybe a tablettás kezelések mellett – cukorbetegség esetén – beletartoznak az inzulin kezelések és a kombinált terápiák is.

FITOTERÁPIA - A GYÓGYÍTÓ NÖVÉNYEK EREJE

TovábbGyógynövény minden olyan növény, melynek valamely részét a hatóanyag tartalma miatt gyógyászati célra használjuk. Kevésbé köztudott, de a fűszernövények mellett számos zöldség és gyümölcs is rendelkezik gyógyító erővel!

EGYÉB KOMPLEMENTER KEZELÉSEK

Tovább Az emberi szervezet gyógyító erőinek mozgósítására olyan kiegészítő kezelések léteznek, mint például a reflexológia, az aromaterápia és a homeopátia, melyekkel támogatható a jó közérzet fenntartása.