Google+

ÁTTEKINTÉS

A DietOn® egy a maga nemében világelső multi-platform szoftver alkalmazás, melynek fő célja a cukorbetegek mindennapi életének megkönnyítése. A mobiltelefonon is elérhető DietOn® a betáplált egyéni jellemzők ismeretében támogatja a felhasználókat a vércukor értékek megfelelő szinten tartásában, mindamellett, hogy a “csupán” diétázó sorstársainkat is segíti, hiszen rendszeres használata és a javaslatok betartása jelentősen hozzájárulhat a testsúly sikeres csökkentéséhez.

NÉZD MEG, HOGYAN TESZI MINDEZT A DIETON®!

A DietOn® alkalmazás jelenleg Android és Windows Phone8 okostelefonokon fut -melyeket hamarosan követ az iOS és a webes verzió is. A DietOn® Windows Phone8 működéséből egy kis előzetes látható az alábbi videón.

Lájkolj bennünket, és értesülhetsz a legújabb fejlesztésekről is!

KINEK AJÁNLJUK?

 A cukorbetegség bármilyen fajtájával diagnosztizáltaknak.
 Fogyókúrázó, vagy bármilyen diétát alkalmazóknak.
 Egészségtudatos életmódot élőknek.
 Sportolóknak.

Mitől különleges a DietOn®?

A DietOn® egyedülálló prediktív tulajdonságai - azaz a jövőre kiható ajánlásai - az adatok eltárolásából és intelligens elemzéséből, illetve a mobil eszközök használatából adódó előnyöknek köszönhetőek. A DietOn®:

 bárhol, bármikor elérhető, „zsebben tartható” tudást biztosít,
 lehetővé teszi a múltbeli események egyéni elemzését és a meglévő tapasztalatok alkalmazását a jövőbeli hibák megelőzése érdekében,
 egyesíti a tények, a tapasztalatok, és a legkorszerűbb technológiák előnyeit annak érdekében, hogy
 praktikus támogatást nyújtson és könnyebb legyen a diabétesszel együtt élni, így a cukorbetegek mindennapjai ne a betegségről szóljanak, hanem az egészséges életmódról.

Az vércukor-, étkezési- és egyéb adatok azonnali elemzése, grafikus megjelenítése, kezelőorvossal történő megosztási lehetősége mind hasznos segítséget nyújt az időnként bárkivel előforduló hibák megelőzésében, és ezáltal az egészséges életmód megvalósításában.

kinek, és miben segít a DietOn®?

A világon közel 400 millió cukorbetegséggel élő embertől – és családtagjaiktól - kíván kiemelt figyelmet a napi életvitel. 

Mivel az étkezéskor elfogyasztott élelmiszerek mennyisége és minősége (szénhidrát és energia tartalma), a mozgással elégetett energia és egy sor más tényező befolyásolja a vércukorszintünket, - mely ha alacsony, akkor rosszul érezzük magunkat, ha pedig magas, akkor szövődményeket kockáztatunk - ezért cukorbetegként nem mindegy, hogy mindezekkel hogyan kalkulálunk. Inzulinkezelés esetén például a beadandó inzulin mennyiségéről naponta több alkalommal kell dönteni, és a helytelenül megbecsült mennyiségű inzulin beadásának súlyos következményei lehetnek - épp úgy, mint a túlsúlynak, vagy a nem tudatos étkezésnek -, ezért nem mindegy hogyan kezeljük magunkat, milyen az öngondozásunk minősége!

A DietOn® nem csak a teljes inzulinszükségletüket kívülről pótoló 1-es típusú cukorbetegek életét könnyíti meg, hanem az inzulinbevitelt csak részben, vagy egyáltalán nem igénylő cukorbetegekét is -beleértve a diétás, illetve tablettás kezelést igénylő 2-es típusú diabéteszeseket is. Mindemellett a DietOn® támogatja a legkülönfélébb okokból kifolyólag diétát, vagy fogyókúrát tartó –akár egészséges emberek- életvitelét is. Az alacsony vércukorszinttel járó rosszullét az egészséges sportolókat is fenyegeti, ami versenyhelyzetben akár a jól megérdemelt győzelmet is veszélyeztetheti. Sportolóként az edzések naplózása mellett a leghasznosabb funkció, hogy kiszámíthatjuk mennyi szénhidrátot kell fogyasztanunk a rosszullét megelőzéséhez.

Miben más, mennyiben újszerű a DietOn® alkalmazás?

A rugalmas inzulinterápia támogatására már léteznek mobil alkalmazások, melyek jellemzően egyetlen területen próbálnak a felhasználók segítségére lenni: a különféle élelmiszerek szénhidrát tartalmát egy adatbázisban tárolva segítik az elfogyasztott szénhidrát mennyiségét meghatározni, némelyik még az étkezéshez kapcsolódóan beadandó inzulin mennyiségére is tesz javaslatot, de a múltbeli történéseket nem veszik figyelembe és előrejelzéseket sem készítenek. Az ilyen alkalmazások ugyan valóban jelentenek némi segítséget, de továbbra is ránk, felhasználókra hagyják sok fontos tényező megítélését a beadandó inzulin-, vagy az elfogyasztandó szénhidrát mennyiségének meghatározásában. Ilyen tényezők többek között:

      a korábbi étkezésekkor bevitt és esetleg még fel nem szívódott szénhidrátok-, vagy
      a még le nem bontott fehérjék és zsírok vércukorszint emelő hatása, illetve
      a korábban beadott és még ható inzulin vércukorszint csökkentő hatása,
      a napszakonként változó egyéni inzulin érzékenység,
      az időnként mért magas vércukorszint korrigálásához szükséges inzulin mennyisége,
      a mozgás hatása, és még sorolhatnánk.

A DIETON® Egyedülálló, mert…

A DietOn®-t egyedülállóvá teszi, hogy a cukorbetegeket támogató szoftverek közt elsőként veszi figyelembe a vércukorszintet befolyásoló, más alkalmazások által ignorált tényezőket is.  Sőt, ezen túlmenően a DietOn® az említett tényezők segítségével –szintén egyedülálló módon- inzulinkezelés esetén ajánlásokat tesz az ideális vércukorszint eléréséhez szükséges korrektív akciókra, tehát a DietOn® a körülmények ismeretében „megmondja”, hogy mi a teendő a vércukor értékének megfelelő szinten tartásához. A DietOn® naponta akárhányszori étkezés, vércukormérés és bármilyen fizikai aktivitás mellett is gondoskodik arról, hogy a korábban manuálisan végzett, gyakran elnagyolt becsléseken és emlékezeten alapuló számítások a lehető legpontosabban, az események közt eltelt idő figyelembevételével legyenek megfontolva.

A DietOn® egyedülálló módon…

 átfogó megoldást nyújt a diabéteszesek életmódjának „folyamat-támogatására” A-tól Z-ig;
 integrált étel-élelmiszer adatbázist tartalmaz, így nem kell a tápértékeket fejből tudni, vagy becsülni és a tévedések következményeit utólag korrigálni;
 riportokkal, statisztikákkal és előrejelzésekkel segíti az egyénre szabott kezelést, öngondozást;
 szabványos vezeték nélküli adatátvitellel rendelkező vércukormérők eredményeit automatikusan beolvassa;
 felhő alapú szolgáltatásai bárhol, bármikor elérhetőek, ugyanakkor az offline is működő mobil verziók minden esetben támogatnak bennünket többletköltség nélkül;
 Android és WindowsPhone8 okos telefonokon az angol mellett magyar nyelven is elérhető;
 a webes verzió orvosokat támogató funkciókkal is rendelkezik, mely segítségével megoszthatjuk adatainkat és elfelejthetjük a papír alapú vércukornaplót.

MIRE KÉSZÜLÜNK? – NYOMJ EGY LÁJKOT, ÉS légy naprakész!

Lájkolj bennünket, és értesítünk a tervezett és a megvalósult fejlesztéseinkről, a funkcionalitás és a kapcsolódó szolgáltatások bővülő köréről, oktatóanyagokról, új nyelvi adaptációkról, és mindenről, ami még csak most következik!