Google+

INBÉ - Mire figyeljünk? 2014. január 17. , DietOn Admin

Nézzük, mire érdemes gondolnunk amikor az INBÉ-t értelmezzük?!?

1. A feltüntetett cukor mennyiség gyakran nem azonos a szénhidrát tartalommal! Minél magasabb egy termék cukortartalma, annál kisebb az eltérés, de cukorbetegek esetében pont nem a magas cukortartalmú termékek fogyasztása a jellemző. Ezzel szemben vannak olyan termékek (például konzervek), melyeken az INBÉ-t feltüntetik, de a szénhidrát tartalmat nem, megnehezítve ezzel, hogy cukorbetegként számoljunk a fogyasztásukkal

2. A feltüntetett mennyiségek egy adagra vonatkoznak, ám az adagok gyártónként, illetve forgalmazóként eltérhetnek. (Joghurtok esetében például szokásos a 125, 150, 175 grammos adag feltüntetése, illetve kekszek esetében az egy, vagy négy darabra vonatkozó adag-megjelölés.) Mindig ellenőrizzük a címkék részleteit!

3. Az INBÉ egy “átlagos felnőtt” igényeit veszi alapul, míg a tényleges egyéni szükségleteink ettől akár jelentősen eltérhetnek, hiszen az nemtől, életkortól és a fizikai aktivitás mértékétől függően változik. Számoljuk ki, és legyünk tisztában egyéni szükségleteinkkel!

4. A standard INBÉ a testsúly fenntartását célozza, tehát használata megakadályozza a hízást, ugyanakkor nem támogatja a testsúly csökkentését.

5. Az INBÉ értékek feltüntetése nem egységesen 2000 kcal-ra vonatkozik, és néha megfeledkeznek az alapul szolgáló energiamennyiség feltüntetéséről.

Vissza a bloghoz
Megosztás